U bent hier

12de Cabin Art: schrijf je nu in!

De 12de editie van de openluchttentoonstelling Cabin Art vindt plaats van zaterdag 9 mei tot en met zondag 13 september op de Zeedijk van Sint-Idesbald. Er werd dit jaar gekozen voor het thema ‘Dach’ verwijzend naar de expo in het Kunstencentrum Ten Bogaerde in samenwerking met het SMAK en naar het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Oswald Oberhuber. Deze expo loopt van 4 april tot en met 27 september. Met dit thema kunnen de kunstenaars uiteraard vele kanten uit: van het dak van ons kunstencentrum, een dak boven je hoofd, het dak van een strandcabine tot het dak van de wereld, …

Inschrijven kan via cultuur [at] koksijde.be of per post aan de dienst Cultuur & Erfgoed, Zeelaan 303, 8670 Koksijde vóór 1 maart. Een vakkundige jury zal de voorstellen van de deelnemers selecteren.

Mogelijkheden

  • Werk rechtstreeks op een strandcabine op zaterdag 9 mei (ook eerder mogelijk)
  • Werk op een paneel dat bevestigd is op een strandcabine op zaterdag 9 mei (voorbereidingen/grondlaag vooraf is toegelaten)
  • Paneel wordt volledig afgewerkt aan de cabine bevestigd door de organisatie (levering paneel uiterlijk 4 mei)

De panelen worden zelf voorzien door de kunstenaar en dienen 1,50 m hoog en 1,85 m breed te zijn. De dikte van de panelen is minimum 5 mm, max. 10 mm. Andere afmetingen zijn niet toegestaan.

Return - Elke geselecteerde kunstenaar geniet in het hoogseizoen van vier maanden bekijks van de vele bezoekers op de Zeedijk, van 16 mei tot en met 13 september 2020. Let wel! Kunstenaars die geselecteerd worden voor Cabin Art staan hun rechten af aan de organisatie. Concreet houdt dat in dat de afbeeldingen van de kunstwerken verspreid kunnen worden. Alles wat op de cabines wordt aangebracht is van tijdelijke aard.

Cabin Art is een ku(n)sttentoonstelling in openlucht, georganiseerd door de gemeentelijke dienst Cultuur en Erfgoed i.s.m. Rodeo en Baldus Beach. Meer over de tentoonstelling in het Kunstencentrum Ten Bogaerde binnenkort op www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde.

Vertel het verder