U bent hier

Beach Run Virtueel

Beach Run Virtueel

In alle steden en gemeenten worden maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken. Een van de maatregelen in Koksijde was het annuleren van de Beach Run. De belangrijkste reden is het zeer moeilijk waarborgen van de “social distancing” bij de inschrijvingen, de start, de aankomst zowel voor deelnemers, belangstellenden als supporters.

Sport Overleg Kust, de burensportdienst kustgemeenten, heeft, met spijt in het sportieve hart, hierdoor beslist om het “Delhaize Loopcriterium van de Kust” in 2020 te annuleren en weer op te starten in 2021.

Corona-editie 2020

Toch zal je in Koksijde deze zomer je eigen Beach Run kunnen lopen. De sportdienst van Koksijde organiseert als alternatief de ‘Beach Run Virtueel – Corona-editie 2020’.

Loop van 1 juli tot 31 augustus je eigen virtuele Beach Run via de Strava-app*.

 • Download de Strava-app op je smartphone.
 • Start aan het zebrapad nabij de Kerkepanne (Strandlaan 128, St-Idesbald).
 • Start de Strava-app en volg het parcours.

Het parcours is op de weg aangeduid met witte pijlen. Op het strand zijn de keerpunten en aankomst aangeduid met een bord op een nadar en een blauwe K-vlag (let wel op: door springtij van de zee zijn we genoodzaakt om deze nadar en vlag hoger op het zacht zand te plaatsen.)

Volg dus vanaf de start de witte kleine pijlen op de grond. Van zodra je het strand op komt, loop je naar het eerste stuk hard zand richting Oostduinkerke. Als je het keerpunt van 5 of 10 km tegenkomt, neem je een grote bocht van minimum 5 meter richting de zee en loop je terug richting Sint-Idesbald. Op het strand in Sint-Idesbald staat de nadar en vlag juist voor de strandcabines. Eenmaal je terug op de dijk aan het lopen bent kan je de witte pijlen terug volgen richting de aankomst.

Indien je Strava gestart hebt voor het lopen (aan het zebrapad nabij de Kerkepanne) en stopt nadat je de aankomst hebt overgelopen, zal de app jouw loopactiviteit automatisch registreren in het segment** van ‘Beach Run Virtueel 5 km’ of ‘Beach Run Virtueel 10 km’

Daarna is het mogelijk om in het segment te gaan kijken naar het algemeen klassement. In dat klassement worden alle pogingen van de deelnemers bijgehouden. 

Veel succes!

Wedstrijdreglement:

 • Dit evenement loopt van 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020.
 • Er wordt gevraagd ten allen tijde de opgelegde corona-maatregelen te respecteren.
 • Het parcours is geen gesloten parcours, de algemene verkeersregels dienen gerespecteerd te worden.
 • De sportdienst van Koksijde is niet verantwoordelijk voor ongevallen.
 • Elke deelnemer verklaart zich fit en gezond voor het deelnemen aan deze activiteit.
 • Er mogen enkel loopactiviteiten worden geregistreerd, fietsactiviteiten worden niet meegeteld.
 • Loop op het eerste stuk hard zand, dan registreert Strava jouw activiteit het best.
 • Start Strava voor het zebrapad in de Strandlaan.
 • Eindig Strava pas na de aankomst.

Info: sportdienst [at] koksijde.be – 058 53 20 01

*Strava-app:  mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Via de software kunnen gebruikers sportieve prestaties plannen, opslaan en met andere gebruikers vergelijken.

**segment: Je op gps gebaseerde activiteiten kunnen worden opgesplitst in kleinere delen: segmenten. Segmenten markeren specifieke kenmerken of delen van een route, zoals een klim, een lastig stuk van een traject of een zwempartij in open water. Elke keer als je een segment afmaakt, wordt je tijd opgenomen, zodat je deze kunt vergelijken met eerdere pogingen en die van je vrienden en andere sporters. Voor elk activiteitstype zijn er afzonderlijke segmenten en klassementen. Fietsers wedijveren tegen fietsers, hardlopers tegen hardlopers, zwemmers tegen zwemmers, hikers tegen hikers enzovoort. Je kunt zien dat veel van je activiteiten al bestaande segmenten bevatten, maar je kunt ook je eigen segmenten maken met behulp van de tool 'Segment maken' op je activiteitenpagina's op internet.