U bent hier

Autodelen

Koksijde werkt samen met de firma claus2you om deelwagens ter beschikking te stellen van alle inwoners. Autodelen biedt heel wat voordelen. Een gedeelde wagen vervangt al snel vijf tot tien privéwagens, er is minder energie nodig om wagens te maken en de CO₂-uitstoot daalt met twintig procent.
Bovendien is het ook heel handig. Je haalt een auto op één van de standplaatsen op en je zet die op dezelfde plaats terug. In totaal gaat het om negen auto's van het merk Fiat (Panda of Fiat 500).


Goedkoop

Het uurtarief bedraagt 2,99 euro. Bij dit bedrag wordt alleen het verbruik van de gereden kilometers opgeteld: 0,25 euro per kilometer. Als je de wagen langer dan negen uur gebruikt, wordt een dagtarief van 25 euro aangerekend. Zonder waarborg of abonnementskosten.

Hoe reserveren?

Eén keer registreren via www.claus2you.be of in de Claus2you-app is genoeg. Na registratie krijg je een e-mail met inloggegevens. Laad je rijtegoed op via Payconiq en reserveer je auto. Dat kan tot één uur op voorhand.

claus2you - Instructievideo

Start jouw rit

Voor je de weg op gaat, kan je een laatste check van de wagen uitvoeren. Zo ben je zeker dat je niet verantwoordelijk bent voor krassen of deukjes die al aanwezig waren. Met je smartphone laad je foto’s van de zichtbare schade op in de Claus2you-app.
Je krijgt binnen de app toegang tot het voertuig met een digitale sleutel. Om de wagen te starten, gebruik je de sleutel die aan de kabel hangt. Tijdens de rit gebruik je jouw smartphone als afstandsbediening. Merk je dat je moet bijtanken? Geen nood, er ligt een tankkaart in de auto. Als je de wagen ergens parkeert om een boodschap te doen, sluit je en open je de wagen met de app. Voorlopig zijn het allemaal handgeschakelde auto’s.

Waar kan je de wagens vinden?

  • Station Koksijde
  • Ster der Zee, Koninklijke Prinslaan (bij Soll Cress)
  • Koksijde-Dorp, oud-gemeentehuis
  • Koksijde-Bad, Guido Gezelleplein
  • Oostduinkerke-Bad, achter tramhalte Oostduinerke-Bad (Wepionstraat)
  • Oostduinkerke-Dorp, Sint-Niklaasplein
  • Wulpen, Dorpsplaats
  • Groenendijk, Albert I-laan,
  • Sint-Idesbald, parking W. Elsschotlaan-Strandlaan

Besparing

Niet alleen het milieu haalt voordeel uit een deelwagen, jij natuurlijk ook. Je gebruikt een voertuig op maat van jouw situatie. Heb je de wagen niet meer nodig? Zet die dan terug op de standplaats en voor de rest heb je geen verplichtingen of kosten. Naar de autokeuring gaan of naar de garage voor een onderhoud? Allemaal niet meer nodig.

Daarnaast doe je ook jouw portemonnee een plezier. Vergeet de dure aankoopprijs van een auto, de bijhorende belastingen en verzekeringen of de hoge brandstofprijzen. Je betaalt wanneer je de deelauto gebruikt. In de kostprijs is brandstof en een omniumverzekering inbegrepen. Zo bespaar je 3.000 euro per jaar.

Een deelauto is ook perfect als tweede wagen. Een extra auto is erg duur en staat vaak meer stil dan hij wordt gebruikt. Ook wachten op het openbaar vervoer is verleden tijd. De wagen staat elke dag en elk uur klaar voor jou.