U bent hier

Summerschool : "Grenzen stellen in relatie tot jezelf en anderen"

Lessenreeks
Persoon en relaties
Hoe trouw blijven aan jezelf in verbinding met anderen?

Ga bewuster om met je grenzen. Merk subtiele signalen op als iemand over je grenzen gaat en stuur snel bij als je merkt dat je hervalt in oude patronen. Dat is grenzen stellen.

Ervaar je dit bij jezelf?

Je schuift jezelf steeds opzij voor anderen, gaat mee in hun verhaal en verliest jezelf zo uit het oog. Misschien vind je het moeilijk te zien wie jij bent en wie de ander is? Je bent bang voor conflicten en laat daarom over jou lopen. Je ervaart veel stress omdat je schrik hebt om niet te beantwoorden aan de verwachtingen van anderen. Je hebt te maken met een sterk sturende omgeving, misschien zelfs met verbale agressie. Zo word je telkens in een hoek geduwd, wat jou verhindert om jezelf te zijn. Doen één of meer van deze ervaringen een belletje rinkelen? Dan schort er iets aan je grensbewustzijn. Het goede nieuws: grenzen stellen is niet aangeboren, je kan het dus leren. Klaar om zelf te ervaren wat dat met jou en je relaties doet? Grenzen Stellen: wat je zal leren

Aan de hand van reflecterende vragen en concrete opdrachten, verken je welke patronen je hebt overgenomen uit je opvoeding en omgeving, welke voor jou werken en van welke je nu afstand mag nemen. Grenzen stellen kan enkel vanuit een gezonde zelfwaarde. Vind jij jezelf belangrijk genoeg om je rechtmatige plaats te nemen? Ontdek hoe je je grenzen kan stellen, met respect voor de andere. Ontwikkel de innerlijke kracht waarmee jij openstaat voor het verhaal van anderen en toch je eigen verhaal behoudt. Van of-of naar en-en dus! Grenzen stellen is kiezen voor jezelf én de relatie met de andere. Het resultaat? Je gaat veel bewuster om met je grenzen, merkt meteen wanneer eraan wordt geraakt en stuurt bij wanneer je in oude patronen hervalt. En stap per stap groei je van grenzen stellen naar je plaats innemen, met de nodige mildheid voor jezelf en anderen.

Dit traject is uniek. Waarom?

Luister naar je lichaam | Je lichaam weet meteen wanneer iemand over je grenzen gaat, maar vandaag mis je de signalen nog. Ik leer ze jou herkennen zodat je voortaan sneller reageert, voor je emoties met jou aan de haal gaan. Daardoor blijf je rustiger, stel je grenzen en behoud je de verbinding met je gesprekspartner.

Krijg meer keuzes | NLP (hersenen, communicatie en grenzen), verbindende communicatie (emoties en behoeftes), somato-psychopedagogie (lichaam en geest), Anné Linden (grenzen in relaties), Holding space (je eigen ruimte innemen naast anderen): al deze invalshoeken komen aan bod en geven jou één groot schakelbord om jezelf te leren kennen en je grenzen te stellen.
Wanneer: 
vrijdag 07 juli 2023 van 00.00 u. tot 23.59 u.
Waar: 
Villa Verte
Pastoor Schmitzstraat 2
8670 Oostduinkerke (Koksijde)
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 197
Contact: 

Vertel het verder