U bent hier

Rudi Pillen bij Yes Art Gallery (St-Idesbald - Koksijde)

Tentoonstelling
Schilderkunst
Rudi Pillen (Moen, 31 januari 1931 - Blankenberge, 24 maart 2014) was een Belgisch kunstenaar. Vanaf 1949 studeerde hij schone kunsten aan de Sint-Lucasschool in Gent. Zes jaar na zijn eerste bezoek aan Afrika in 1956, ging hij in Zaïre wonen om na 13 jaar terug te keren. Het werk van Pillen weerspiegelt veel creativiteit. In een periode van meer dan 50 jaar evolueerde zijn werk van expressi

Rudi Pillen (Moen, 31 januari 1931 - Blankenberge, 24 maart 2014) was een Belgisch kunstenaar.

Vanaf 1949 studeerde hij schone kunsten aan de Sint-Lucasschool in Gent. Zes jaar na zijn eerste bezoek aan Afrika in 1956, ging hij in Zaïre wonen om na 13 jaar terug te keren.

Het werk van Pillen weerspiegelt veel creativiteit. In een periode van meer dan 50 jaar evolueerde zijn werk van expressionisme - geïnspireerd door zijn verblijf in Afrika - naar hedendaagse moderne kunst. De invloed van de Afrikaanse cultuur is vooral te herkennen in de kleurrijke taferelen. De mens staat centraal in zijn werk. Figuren staan nooit vast op de grond maar “zweven”.

Het bekendste werk van hem is te zien in “Thailand Cultural Centre” in de metro van Bangkok. Daar werd een werk op een doek van 2 meter bij 10 meter onthuld door prinses Astrid en prins Lorenz van België. Zijn werken waren in het verleden ook te zien in onder andere San Francisco, New York, Chicago, Parijs, Kinshasa en Johannesburg.

Yes Art Gallery ligt in St-Idesbald (deelgemeente Koksijde) op een boogscheut van het Paul Delvaux museum. Yes Art Gallery huisvest ook andere sterke beeldende kunstenaars zoals Anne-Sophie Gilloen, Fabrice Magnée, Sylvie Andrieu, Stef Juilien, Peter Vial, Robby Smets, Jacqueline Schäfer, Hannes D'Haese en Jacky Zegers.
Wanneer: 
maandag:
closed
dinsdag:
closed
woensdag:
closed
donderdag:
closed
vrijdag:
closed
zaterdag:
14:00 tot 18:00
zondag:
14:00 tot 18:00
Waar: 
Yes Art Gallery
Strandlaan 239c 239c
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
gratis
Contact: 

Vertel het verder