U bent hier

Lezing 'Mythes, maskers en moraal | Een mogelijk Bob Dylanverhaal'

Lezing of congres

Een lezing over Bob Dylan? Hoe begin je daaraan? Het leven en werk van de man zijn te omvangrijk om te vatten in een momentopname en Dylanologen allerhande zouden als kraaien toekijken welke interpretatie afwijkt van een andere versie.

Via deze uitwaaierende lezing erkent Johan Decroos de zinloosheid van zo’n poging, maar voegt hij er niettemin een verrassende invalshoek aan toe. Als je over Bob Dylan niets met zekerheid kan zeggen, lukt het misschien wel om de mensen te belichten waarover hij schrijft en zingt.

Kunnen we iets over Dylan leren door enkele personages in zijn oeuvre onder de loep te nemen? Woody Guthrie, Lenny Bruce, John Lennon? Blind Willie McTell, Sara Lownds en Rubin Carter? Helden, outlaws en muzes? Waarom en hoe bezingt Dylan hen? Het zijn mensen, ze dragen maskers en zo worden ze mythe. Zoals Bob Dylan zelf.

Johan Decroos neemt je in dit verhaal mee op een bijzondere tocht langs stokoude folk, immer relevante morele inzichten, wisselende identiteiten en hoe dat allemaal ook vandaag nog betekenisvol is.

Inschrijven is verplicht, kost 5 euro voor bibleden, 7 euro voor niet-leden, 1,40 euro bij UitPAS kansentarief en doe je online of aan de balie van de bib.

Wanneer: 
vrijdag 18 oktober 2024 van 00.00 u. tot 23.59 u.
Waar: 
Bibliotheek Koksijde
Casinoplein 10
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 7
Bibleden: 5 EUR
Contact: 

Vertel het verder