U bent hier

Coronacrisis: Koksijde stelt het merendeel van de geplande activiteiten uit tot 2021.

GEANNULEERD: Het Eenzame Westen - Zwins

Theatervoorstelling
Tragikomedie met voeten én poten in de West-Vlaamse klei

“Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.”

Een varkenshouderij. Twee boerendochters op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur? Smakelijk fileren ze hun biotoop en de industrie errond. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeders en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging letterlijk de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis van ‘Zwins’, een tragikomisch stuk gespeeld in het sappig dialect van Zwevegem maar verstaanbaar tot ver daarbuiten.

geïnspireerd door ‘Truus en Connie’ uit het tweeluik ‘Varkens/Boeren’ van Johan Simons, Tom Blokdijk & Lex Bohlmeijer (Zuidelijk Toneel, 2001) - tekst & spel: Janne Desmet, Lien De Graeve - regie, tekst & interviews: Tom Ternest - taalcoach: Jan Deloof - tekstcoach: Lara Taveirne - kostuums: Anne Demeere - scènebeeld: Piet De Doncker - muziek: Jarne & Ruben Rigole - coach muziek: Benjamin Boutreur, Kaspar Schellingerhout - ontwerp licht & geluid: Lorin Duquesne - coproductie: gemeente Zwevegem met medewerking van amateurgezelschappen Klakkeboem en Deugd&Vreugd en tal van andere Zwevegemse amateurspelers en vrijwilligers - met dank aan gemeente Zwevegem, familie Vanhemmens & Spincemaille, cc Middelkerke, De Spil, Het Nieuwstedelijk, Victoria de Luxe en alle geïnterviewden heteenzamewesten.be
Waar: 
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
€ 18
-26: 15 EUR
Contact: 

Vertel het verder