U bent hier

Een parel onder de oesters: Historiek van de legendarische 'Ostendaise'

Lessenreeks
In 1765 gaven de gebroeders Jan en Pieter De Loose met de oprichting van hun oesterpark “Clays & Cie” in Oostende het startschot voor de oesterkweek aan onze kust. In de loop van de eeuwen die daarop volgden, besloten tientallen andere ondernemers hun voorbeeld te volgen en zich te wijden aan de activiteit van het ‘vetten’ van de weekdieren in onze brakke kustwateren. Vooral in de periode van de belle époque, aan het einde van de 19e eeuw, scheerde deze industrietak hoge toppen. De Belgische oesters groeiden toen uit tot gegeerde producten in heel Europa. De twee wereldoorlogen en de toenemende vervuiling van het zeewater maakten echter een einde aan deze glorietijd. In deze lezing wordt teruggeblikt op de historiek van deze eens zo winstgevende nijverheid.

DEZE LEZING IS EEN INITIATIEF VAN HET LOKAAL BESTUUR KOKSIJDE EN WORDT U GRATIS AANGEBODEN. ONLINE INSCHRIJVING IS VERPLICHT.

Door mevr. Ruth Pirlet, coördinator wetenschappelijk werk NAVIGO-Nationaal visserijmuseum Oostduinkerke
Wanneer: 
maandag 02 mei 2022 van 14.00 u. tot 16.00 u.
Waar: 
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
gratis

Vertel het verder