U bent hier

DESCHONECOMPANIE / Muziektheater Transparant - Le Nozze

Theatervoorstelling
Opera en operette
De deurenkomedie van Mozart

Drie muzikanten en drie acteurs (met o.a. rasacteurs Ineke Nijssen en Hendrik Van Doorn als graaf en gravin) spelen alle twaalf personages uit ‘De Bruiloft van Figaro’. Met enkel de meest essentiële attributen bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten. In een ultieme poging om hun liefde te doen herleven, verkleedt de gravin zich in de dienster waar de graaf een oogje op heeft. Het is het begin van een intrigerend liefdesverhaal waarin iedereen zich verkleedt in iedereen.

Regisseur Tom Goossens en pianist Wouter Deltour maakten intussen al drie schalkse bewerkingen van Mozart-klassiekers: ‘Don Giovanni’, ‘Così fan tutte’ en ‘Le Nozze di Figaro’. Je kan de voorstellingen perfect apart bekijken maar samen vormen ze de Mozart-Da Ponte trilogie die je dit seizoen in zijn geheel kan ontdekken aan de Westkust. Een date met ladykiller ‘Don Juan’ kan op 4 december 2020 in Centrum Ysara te Nieuwpoort. De ultieme relatietest ‘Così’ aangaan, doe je op 8 januari 2021 om 20u in De Branding, Middelkerke. Koksijde neemt de bruiloft voor zijn rekening.

“Een muzikale en speltechnische krachttoer.” Gilles Michiels, De Standaard

GRATIS INLEIDING OM 19:30

regie, tekstbewerking, concept: Tom Goossens - muzikale leiding, arrangementen: Wouter Deltour - spel: Ineke Nijssen, Hendrik Van Doorn, Jef Hellemans - sopraan: Annelies Van Gramberen of Esther Kouwenhoven -- piano: Wouter Deltour - saxofoon: Jolien Van De Sande - muziekdramaturgie: Lalina Goddard - scenografie, lichtontwerp: Geert Vanoorlé - kostuums: Marij de Brabandere - met steun van Tax Shelter van de Belgische federale overheid, de Vlaamse overheid
Wanneer: 
zaterdag 03 april 2021 van 20.00 u. tot 21.03 u.
Waar: 
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Contact: 

Vertel het verder