U bent hier

Demosessie Fablib voor gezinnen

Cursus met open sessies
Computer en techniek

Wil jij graag samen met je (klein)kinderen van dichtbij kennismaken met de verschillende toestellen uit het Fablib? Kom dan naar de demosessie op woensdag 7 augustus!

Zitten jij of je (klein)kinderen vol creatieve, technologische of artistieke ideeën? Dan is het Fablib dé plek voor jullie. Het Fablib, kort voor Fabrication Library, is een maakplaats in de bib. Het is een openbare digitale werkplaats waar jullie worden uitgenodigd om te experimenteren, zelf dingen te maken door middel van verschillende technieken en waar het openlijk delen van ontwerpen en ideeën wordt aangemoedigd.

Het Fablib beschikt over een lasersnijder, een 3D-printer, een vinylsnijder, een vacuümvormer en een hittepers. Daarnaast ook codeermaterialen zoals micro:bits, TPBots en Micro:bit Tinker Kits. Benieuwd wat jullie hier allemaal mee kunnen doen? Dan is deze gratis demosessie de kans om de verschillende toestellen en materialen te ontdekken. Jullie krijgen een korte uitleg over elk toestel en komen te weten hoe ze nu precies werken.

Inschrijven is gratis en kan via de bibliotheekwebsite of aan de balie van de bib. Voor families met kinderen vanaf 8 jaar.

Meer weten over het Fablib?

Wanneer: 
woensdag 07 augustus 2024 van 10.00 u. tot 12.00 u.
Waar: 
Bibliotheek Koksijde
Casinoplein 10
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
gratis
Contact: 

Vertel het verder