U bent hier

Dach (i.s.m. S.M.A.K. Gent)

Tentoonstelling
Meerdere kunstvormen
De tentoonstelling ‘Dach’ is een samenwerking tussen Kunstencentrum Ten Bogaerde (Koksijde) en S.M.A.K. (Gent). Na Ungenau (Geel, 2015) en TRUST (Luik, 2018) is dit de derde tentoonstelling waarbij een selectie werken uit de collectie van het museum geëxposeerd wordt op een externe locatie.

Vanuit de specifieke architectuur van de 13de eeuwse abdijhoeve en figuratieve sculpturen van George Grard (1901-1984) onderzoekt de tentoonstelling de meest uiteenlopende vormen van beeldhouwkunst vanaf de jaren vijftig tot nu. Daarnaast verhoudt de tentoonstelling zich tot de omgeving van Koksijde en een geglobaliseerde samenleving om zo de rol van een museum met actuele kunst in vraag te stellen.

De titel ‘Dach’ betekent ‘dak’ in het Duits en werd ontleend aan een sculptuur van de Oostenrijkse kunstenaar Oswald Oberhuber (1931 – 2020). In al zijn eenvoud illustreert dit kunstwerk zeer treffend wat een museum of kunstencentrum moet zijn, namelijk een plek die in alle openheid onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.
Wanneer: 
zaterdag 18 september 2021 tot zondag 24 oktober 2021
Waar: 
Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Prijs: 
gratis
Contact: 

Vertel het verder