U bent hier

Week van de begraafplaatsen: Rusten in het groen

In de stilte van het kerkhof groeit er héél wat. De rustplaatsen van onze dierbare overledenen worden keurig versierd met bloemenperken, bomen en struiken. Dit jaar richten we onze focus tijdens de Week van de Begraafplaatsen op wat er bloeit en groeit.  Tijdens verschillende rondleidingen kom je alles te weten over de beplantingen.

Op het Sint-Pieterskerkhof word je op zaterdag 27 mei om 15 uur verwacht door Ides Leys (diensthoofd Groendienst) aan de ingang van de Sint-Pieterskerk.

Ides Leys groeide op aan de rand van dit kerkhof, als zoon van de eerste groendienstverantwoordelijke van Koksijde. Vandaag leidt hij zelf de Groendienst. Hij is een bevoorrechte getuige van de groei van dit kerkhof. Hij vertelt honderduit over het concept en de visie op het beheer van deze begraafplaats: duurzaam onderhoud zonder pesticiden, de aanleg van bloemenweides maar ook de ziektes die er de beplantingen bedreigen.

Op woensdag 31 mei om 14 uur kan je terecht op de begraafplaats van Oostduinkerke (Ingang A. Gerrylstraat) voor een rondleiding met coördinator Groen Klaas Hinderyckx.

De begraafplaats van Oostduinkerke ligt in de Oostvoorduinen. Doordat de ondergrond bestaat uit duinenzand is er gekozen voor een compleet ander beheer en beplanting.  Hier krijgt de natuurlijke duinvegetatie een kans. Coördinator Groen Klaas Hinderyckx licht deze visie toe.

Op vrijdag 2 juni om 14 uur vertelt Hans Meyfroodt, teamverantwoordelijke Groendienst over het kerkhof van Wulpen.

Dit kerkhof ligt in de schaduw van de beschermde Sint-Willibordustoren. Momenteel ondergaat dit kerkhof een totale metamorfose. Hoe de groendienst deze kille plaats wil omvormen tot een groene oase, kom je te weten tijdens deze rondleiding. Je komt er alles te weten over prairieplanten, muizenoortjes, machoplanten, harmonisch parkbeheer, …

Alle rondleiding zijn gratis, inschrijven is gewenst.

Contact en openingsuren

Cultuur & Erfgoed
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 40
E-mailadres: 
cultuur [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag open van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.00 u.
Morgen open van 9.00 tot 12.00 u.
Alle openingsuren

Vertel het verder