U bent hier

Tentoonstelling in het Paul Delvauxmuseum - Delvaux, uitnodiging voor een verhaal

Het Paul Delvauxmuseum opent het seizoen 2017 met het tweede luik van de cyclus gewijd aan Delvaux en de gravure. Dit deel belicht de literaire samenwerkingen en onthult de vruchtbare contacten die Delvaux met talrijke letterkundigen onderhield. Deze expo loopt van 1 april tot 30 juli.
De kunstschilder liet zich doordringen van het universum van Paul Eluard, Claude Spaak, Jacques Meuris, Franz Hellens en Alain Robbe-Grillet. Hij illustreerde hun werken met gravures die initieel bedoeld waren om samen in zeldzame en luxueuze uitgaven gebundeld te worden.

Derde luik

Vanaf 1 augustus ontluikt het derde en laatste deel (van 1 augustus tot 8 januari 2018) een nieuw facet: de verni mou-techniek. Dit nieuwe aspect, ook crayonmanier genoemd, is een ode aan het levendige karakter van Delvaux die zich op het einde van zijn leven nog een nieuwe techniek eigen maakt. Aangemoedigd door zijn neef Charles Van Deun vindt Delvaux met deze techniek - waarbij de te etsen tekening met een potlood aangebracht wordt - het plezier terug dat tekenen hem geeft. Heel fijne werken die de fundamentele plaats van de vrouwelijke figuur laten zien.

Feestjaar

In 2017 wordt ook de 120ste verjaardag van de kunstenaar Paul Delvaux gevierd. Een rijkgevuld feestjaar met talrijke evenementen. Wordt vervolgd.
Het Paul Delvauxmuseum is weer open vanaf 1 april. Zowel de vaste collectie als de tijdelijke tentoonstellingen zijn voor inwoners van Koksijde gratis toegankelijk.
Openingsuren  1 april-31 augustus: dinsdag-zondag, 10.30-17.30 u. / 1 september-8 januari: donderdag-zondag, 10.30-17.30 u.

Vertel het verder