U bent hier

Kies je ook voor een container om je restafval aan te bieden?

Je hebt er ongetwijfeld al over gelezen. Vanaf deze zomer kan je je huishoudelijk restafval aanbieden in een container in plaats van in de klassieke huisvuilzak. Vrijwel meteen na de eerste oproep kozen al ruim 300 gezinnen voor een dergelijke container. Dat is in veel gevallen een stuk gemakkelijker en comfortabeler.
De standaardcontainer heeft een volume van 140 liter. Ter vergelijking: dat is zowat de inhoud van twee en een halve huisvuilzak en moet in veel gevallen volstaan. Voor groente-, fruit- en tuinafval (gft) blijven dezelfde containers in gebruik. Ook deze containers kun je nog steeds aanvragen.

Duidelijke tarieven

De gemeente Koksijde wil iedereen aanzetten om nog beter te sorteren. Daarom wordt gerekend met een tarief op basis van de hoeveelheid afval die je aanbiedt. Hoe minder afval je meegeeft, hoe minder je betaalt.
Huishoudelijk restafval: 0,15 euro/kg | Groente-, fruit- en tuinafval (gft) 0,05 euro/kg

Eenvoudig betalen

Je ontvangt vooreerst een aanrekening met de vraag een voorschot te betalen op basis van het type en het aantal containers dat je in gebruik wil nemen (van 22 tot 50 euro). Telkens de ophaalwagen je container leegmaakt, wordt het afval gewogen en geregistreerd en vermindert je tegoed. Als je tegoed gezakt is onder 10 euro volgt een nieuwe betalingsuitnodiging.

Aanvragen

Woon je buiten de toeristische zone (afvalzone 2 tot en met 5, waar er een wekelijkse inzameling van huishoudelijk restafval is), dan kun je nu al gebruik maken van dit nieuwe aanbod en je container(s) op jouw maat aanvragen via het webformulier www.ivvo.be/aanvraag-afvalcontainer-koksijde. Heb je geen internet, contacteer dan de klantendienst van de IVVO (057 21 41 60). Ook gft-containers (in alle afvalzones beschikbaar) kun je voortaan op deze manier aanvragen.

Contact en openingsuren

Dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 34 39
E-mailadres: 
milieu [at] koksijde.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 9.00 tot 12.00 u. en van 13.30 tot 16.00 u.
Alle openingsuren

Vertel het verder