U bent hier

Camping Cultuur voor de hele familie!

Kom naar de Silicowijk (Molenstraat, Koksijde-dorp) op zaterdag 30 september.

Kom naar het Marktplein (aan CinemaKoksijde en Maartenoom) op zondag 1 oktober.

Van 14 tot 18 uur vind je er GRATIS voorstellingen van Theater Froe Froe (van TAZ), de muzikale voorstelling ‘de Stadboerin’ van Lady Angelina en de circusvoorstelling ‘Ti Ta Trop Tard’ van NietWit.  Met ‘l’Evenement’ op zondag is er ook een prachtige dansvoorstelling uit Parijs. Zelf kan je ook creatief aan de slag met je gezin in  de workshops ‘Buttons maken’. Met de Plezand-figuren kun je golf of bollo smitto spelen en je kan je ook laten schminken in een leeuw of prinses. 

Kortom Camping Cultuur is een festijn voor de hele familie en volledig gratis. Zelfs de heerlijke verse wafels krijg je er voor niks.  Aan de barmobiel kun je gratis koffie en water krijgen. Enkel frisdrankjes, pils en wijn worden verkocht aan heel democratische prijzen.

Meer info en programma

Froe Froe • Zeeboenk – 14.40 u. & 17.10 u.

Trek uw zuidwester wat dieper over uw oren, stop uw pijp met gedroogd zeewier en neem nog een gulzige beet van uw ranzige tweebak. Landrotten en zoetwatermatrozen blijven beter aan land. Heb je zeebenen, welkom aan boord en geniet van de zeelucht, proef het zout op uw lippen, voel het rollen van het schip en zie het schuim hoog opspatten over de boeg. Laat u zeemijlen ver meevoeren over woelige baren en word meegezogen in een duizelingwekkende maalstroom van vers verzonnen visserslatijn

Lady Angelina • De Stadsboerin – 14 u. & 16.30 u.

Lady Angelina leeft als een echte boerin, alleen doet ze dat in de stad. Ze heeft haar vroegere circusleven met bijhorende woonwagen ingeruild voor de grote stad! Maar ook daar blijft ze dus boerin. Want zeg nu zelf, ken jij veel mensen in de stad die een varkentje adopteren? En ken jij veel groentenboerinnen die op hun dak een moestuin hebben? Lady Angelina maalt er niet om en tuiniert onverstoorbaar verder, intussen vogeltjes lokkend met haar fluitjes. Zodra ze haar zingende zaag ontplooit zijn we vertrokken voor een grasgroene trip! In een aaneenschakeling van vertelsels en liedjes waarbij ook thema’s als pesten en diversiteit aan bod komen, bewijst Lady Angelina dat er zowel in de stad als op het platteland mogelijkheid is om creatief te zijn rond natuur, dieren en planten. Een heerlijke muzikale voorstelling vol leuke groentenliedjes en zotte instrumenten. En wie weet lust je na afloop wel spruitjes?!

NietWit • Ti Ta Trop Tard – 15.30 tot 16.15 u.

Te laat komen, iedereen heeft er wel eens last van. Maar voor Kobe ligt het net iets anders.
Altijd te laat komen: niet evident als circusartiest, zeker met een publiek dat wel reeds aanwezig is. Maar geen paniek! Voor alle problemen een oplossing! Of was het voor alle oplossingen nog een probleem? Deze familievoorstelling vol circustrucen en stunts laat de kinderen meespelen en meedenken. De show is een doldwaas avontuur waarbij het publiek misschien wel beter de boel recht houdt dan de artiest.

L’événement (enkel op zondag!)

Florencia Demestri & Samuel Lefeuvre Florencia en Samuel maken kleine creaties geïnspireerd door bijzondere plekken in de marge van onze samenleving. Ze gingen ontmoetingen aan met daklozen en probeerden zich in hun universum te verplaatsen. Resultaat: een bijzonder pakkend duet waarin ze de dakloze als figuur mee op scène nemen.

Workshops & andere

  • workshop ‘Buttons maken’
  • gratis schminkstand
  • Plezand-figuren: uitleven op de plezante golf of bollo-smitto spelen met Oscar.
  • Biebwagen vol met strips!
  • Wafelbakfiets voor gratis wafels!
  • Barmobiel: gratis water en koffie krijgen.
  • Frisdrank, pils en wijn zijn te verkrijgen aan democratische prijzen.

Meer info kunt u verkrijgen bij de dienst Cultuur & Erfgoed, An Dieleman, an.dieleman [at] koksijde.be, T. 058 53 34 08

 

Contact en openingsuren

Gemeentehuis
Zeelaan 303
8670 Koksijde
Telefoon: 
058 53 30 30
E-mailadres: 
info [at] koksijde.be

Vertel het verder