U bent hier

Nieuws

 • 8 oktober 2017

  Via de schoolfietsroutekaart kan je de meest aangewezen fietsroute naar de secundaire school terugvinden. Het doel van de toepassing is dubbel: de fietsveiligheid van de leerlingen verbeteren en hen aanmoedigen om meer met de fiets naar school te rijden

  website www.schoolfietsroutekaart.be
 • 10 augustus 2017

  In het najaar gaan er een aantal openbare werken van start. Voor meer informatie kan u terecht op de website van Koksijde, waar de informatie regelmatig aangevuld wordt met de laatste stand van zaken.

  3Dbeeld ontwerp nieuwe Zeedijk
 • 10 augustus 2017

  Voor een nieuw schoolproject is de jeugddienst op zoek naar oude fietsen. Geen nood als de fiets platte banden heeft, of als het licht of de remmen het niet meer doen. Zolang de noodzakelijke elementen aanwezig zijn, is dit voor de jeugddienst voldoende.

  oude fiets
 • 10 augustus 2017

  De hulpverleningszone westhoek werkt actief mee aan de Veertiendaagse van de Veiligheid van 9 tot 23 september. Dit is een campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken, directie Brandpreventie. De slogan van dit jaar is Elke minuut telt!. Hierbij is er aandacht voor voldoende rookmelders en een goed voorbereid vluchtplan om bij brand de woning ongedeerd te verlaten.

  campange rookmelders
 • 4 augustus 2017

  I-contact - met Els Wuyts: lezing en gesprek rond het portret in de hedendaagse kunst. I-contact gaat over oogcontact, profileringsdrang en de psychologische invloed van moderne media op de artistieke beeldvorming. Els Wuyts is momenteel assistent-curator bij Triënnale Brugge 2018: Liquid City. Daarnaast werkt ze in haar uitvalsbasis Oostende aan het programma van off-space 'Salon Blanc' en aan de uitbouw van 'BILDNIS', een forum voor kunst.

 • 3 augustus 2017

  Vanaf 2 september 2017 verhuist de wachtpost naar de site van AZ West vlak voor het ziekenhuis. Dat voldoet perfect aan de eisen van de overheid. De nieuwe wachtpost is meer strategisch gelegen met korte aanrijtijden en een goede bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer.

  Verhuis wachtpost
 • 2 augustus 2017

  Op zaterdag 19 augustus word je in een theaterwandeling met 4 scenes op de Ten Duinen site in Koksijde, ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal. Historische personages zoals dokter Antoine Depage, Jane Delaunoy, Koningin Elisabeth, Irène Curie en Ellen LaMotte passeren de revue en geven een inzicht in de omstandigheden waarin zij opereerden en de persoonlijke gevolgen die de oneindige stroom aan gewonden…

  Affiche Tussen Berries en Barakken 2017
 • 1 augustus 2017

  In augustus presenteert c.c. CasinoKoksijde een week lang licht klassieke concerten onder de noemer Zomers Klassiek. Licht klassiek, dat betekent bekende composities van nog bekendere componisten vertolkt door klasse-ensembles. De reeks concerten vindt plaats in het stemmige kader van de kapel Rozenkrans (Albert I-laan) in Oostduinkerke. Aanvang telkens om 19.30 uur.

  Het Duo Levy-Idmtal
 • 31 juli 2017

  Het captatieverbod van 3 juli 2017 voor beregening uit alle waterlopen in de provincie West-Vlaanderen voor recreatieve doeleinden wordt verlengd. Het verbod is geldig t.e.m. 28 juli 2017. De aanhoudende droogte leidt tot een uitzonderlijk laag waterpeil van de waterlopen.

 • 27 juli 2017

  Op woensdag 26 juli organiseerde de Sportdienst van de gemeente Koksijde voor de 37ste keer de jaarlijkse strandloop. Dit jaar waren de weersomstandigheden goed voor de atleten. Ondanks een stevige zeebries was de temperatuur ideaal.
  Om 18.30 u. werd de start van de jeugdjogging gegeven voor kinderen van 6 tot 9 jaar en om 18.45 u. de start voor de 2de jeugdreeks voor kinderen van 10 tot 13 jaar. Niet minder dan 215 kinderen liepen hun jeugdjogging uit. Om 20 uur schoot de schepen van Sport, Dirk Dawyndt, de 861 deelnemers van de 5 en 10 km op gang.

  Beach Run 2017
 • 4 juli 2017

  De situatie in de waterlopen in West-Vlaanderen wordt stilaan kritiek. Er was de afgelopen dagen, in tegenstelling tot de rest van Vlaanderen, amper neerslag in West-Vlaanderen. Meerdere gemeenten kenden zelfs nog geen regenval. Het peil van de waterlopen daalt verder. Alle beperkende maatregelen blijven tot half juli van kracht.

  Opblaaszwembad
 • 30 juni 2017

  Minister van Landbouw Willy Borsus versoepelt vanaf zondag 2 juli een aantal beschermende maatregelen die de voorbije weken ingevoerd werden in het kader van de vogelgriep. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (F.A.V.V.) vraagt nog steeds dat alle personen die onlangs pluimvee kochten op een markt om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

  Ophokplicht
 • 28 juni 2017

  Het Frac Nord-Pas de Calais biedt een geleide rondleiding aan in Duinkerke - in het Nederlands.

 • 28 juni 2017

  De dienst Cultuur en Erfgoed en het Abdijmuseum slaan de handen in elkaar en bieden twee boeiende huifkartochten aan.

Pagina's