U bent hier

Nieuws

 • 24 mrt 2017

  De dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling van de gemeente Koksijde wenst enkele verduidelijkingen te maken wat de toegang betreft van het Milieupark voor tweede verblijvers.

  toegangscontrole milieupark
 • 24 mrt 2017

  Van dinsdag 28 tot donderdag 30 maart is er weer de Driedaagse De Panne–Koksijde. Op woensdag en donderdag doorkruisen de renners onze gemeente, met hinder voor de gewone verkeersstroom. Respecteer de aangebrachte parkeerverboden om takeling te voorkomen. Volg de omleidingsroutes en probeer zoveel mogelijk de Koninklijke Baan en de Albert I-laan te vermijden. Tijdens de doortocht van de renners is alle verkeer vanzelfsprekend verboden. In deze toelichting en op de plannetjes leest en ziet u de omlopen (rood) en omleidingen (groen).

 • 24 mrt 2017

  De dienst toerisme pakt uit met nieuwe uitgave van de Paasbrochure! Het traditionele boekje heeft plaats gemaakt voor een scheurkalender.

  Cover nieuwe paasfolder
 • 24 mrt 2017

  Het Paul Delvauxmuseum opent het seizoen 2017 met het tweede luik van de cyclus gewijd aan Delvaux en de gravure. Dit deel belicht de literaire samenwerkingen en onthult de vruchtbare contacten die Delvaux met talrijke letterkundigen onderhield. Deze expo loopt van 1 april tot 30 juli.
  De kunstschilder liet zich doordringen van het universum van Paul Eluard, Claude Spaak, Jacques Meuris, Franz Hellens en Alain Robbe-Grillet. Hij illustreerde hun werken met gravures die initieel bedoeld waren om samen in zeldzame en luxueuze uitgaven gebundeld te worden.

  Ets Léda, 1969, Oost-Indische inkt op papier. Illustratie van een gedicht van Eluard. © Foundation Paul Delvaux
 • 24 mrt 2017

  Vol trots stelt het gemeentebestuur van Koksijde-Oostduinkerke de nieuwe huisstijl voor van beide gemeentelijke musea, het Abdijmuseum Ten Duinen en het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Dit wordt gevierd op zondag 26 maart, iedereen van harte uitgenodigd in beide musea!

  lancering nieuwe huisstijl Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum
 • 23 mrt 2017

  Het WWF organiseert opnieuw Earth Hour op zaterdag 25 maart 2017 (van 20u30 tot 21u30). Gedurende 1 uur doen een miljard mensen over de hele wereld dan tegelijkertijd het licht uit. Het uurtje moet de planeet symbolisch helpen in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. Ook de gemeente Koksijde doet mee!

  Earth Hour 2017
 • 20 mrt 2017

  Op 14 januari werd de Vlaamse Kust getroffen door storm Dieter. De opeenvolging van hoge waterstanden zorgde voor aanzienlijke schade aan onze stranden. Er ontstonden kliffen tot 2 meter hoog en zelfs tot 4 meter hoog op plaatsen waar de zee de natuurlijke duinvoet bereikt. Deze schade aan de duinen zal nu hersteld worden.

  Strandwerken Koksijde
 • 16 mrt 2017

  De VVV richt graag een oproep in zijn zoektocht naar een Mieke Garnaal en eredames 2017. Meer bepaald mikt de dienst Toerisme op een trio hupse hartsvriendinnen die tussen 16 en 24 jaar zijn, en lid van een vereniging die hen steunt en als het ware afvaardigt.

  Mieke Garnaal 2017
 • 10 mrt 2017

  YFU is een internationale non-profitorganisatie die interculturele uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar. leder jaar sturen meer dan 50 verschillende landen jongeren uit over de hele wereld via YFU. YFU staat voor Youth For Understanding en dat is ook onze missie, de verstandhouding tussen mensen en jongeren over de hele wereld verbeteren door hen samen te brengen.

  Youth For Understanding Vlaanderen
 • 9 mrt 2017

  De Studiedienst van de Vlaamse Regering voert jaarlijks een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Dit jaar worden er enkele de inwoners van de gemeente Koksijde (+18j) gecontacteerd d.m.v. een steekproef.

  Logo Vlaamse Overheid
 • 7 mrt 2017

  De Vlaamse overheid voert werken uit op het strand ter hoogte van het Prins Albert plein.

 • 23 feb 2017

  De Provincie West-Vlaanderen en de kustburgemeesters bereikten een akkoord over de organisatie van een nieuwe editie van Beaufort in 2018. Heidi Ballet wordt de nieuwe curator, Westtoer staat in voor de coördinatie.

  Beaufort 2015
 • 22 feb 2017

  Afgelopen vrijdag kregen onze medewerkers tijdens het jaarlijkse medewerkersfeest de primeur te horen: az West is de nieuwe naam van het AZ Sint-Augustinus Veurne. De nieuwe naam gaat gepaard met een nieuw logo en tegelijk lanceert het ziekenhuis een gloednieuwe patiëntgerichte website.

  Logo AZ West
 • 22 feb 2017

  Voor de opbouw van een nieuwe praalwagen voor de garnaalstoet (25/06) is de gemeente op zoek naar heel wat oud schoolmateriaal. Kan jij ons helpen?

  Garnaalstoet 2015
 • 20 feb 2017

  Is onroerend erfgoed jouw ding? Dan ben jij de geknipte persoon! De dienst Cultuur & Erfgoed is op zoek naar mensen die deel willen uitmaken van de gemeentelijke adviesraad voor onroerend erfgoed.

Pagina's