U bent hier

Nieuws

 • 23 feb 2017

  De Provincie West-Vlaanderen en de kustburgemeesters bereikten een akkoord over de organisatie van een nieuwe editie van Beaufort in 2018. Heidi Ballet wordt de nieuwe curator, Westtoer staat in voor de coördinatie.

  Beaufort 2015
 • 22 feb 2017

  Afgelopen vrijdag kregen onze medewerkers tijdens het jaarlijkse medewerkersfeest de primeur te horen: az West is de nieuwe naam van het AZ Sint-Augustinus Veurne. De nieuwe naam gaat gepaard met een nieuw logo en tegelijk lanceert het ziekenhuis een gloednieuwe patiëntgerichte website.

  Logo AZ West
 • 22 feb 2017

  Voor de opbouw van een nieuwe praalwagen voor de garnaalstoet (25/06) is de gemeente op zoek naar heel wat oud schoolmateriaal. Kan jij ons helpen?

  Garnaalstoet 2015
 • 20 feb 2017

  Is onroerend erfgoed jouw ding? Dan ben jij de geknipte persoon! De dienst Cultuur & Erfgoed is op zoek naar mensen die deel willen uitmaken van de gemeentelijke adviesraad voor onroerend erfgoed.

 • 15 feb 2017

  Woensdag 15 februari is er rond 2 u. brand ontstaan in het internaat 'De Korrel' van de hotelschool Koksijde. Alle leerlingen werden op tijd geëvacueerd door de brandweer. MUG en ambulance kwamen ter plaatse om alle leerlingen te controleren. Nadat de brand snel geblust was, volgde een grondig nazicht van het gebouw door de brandweer. De oorzaak van de brand is voorlopig niet gekend en het onderzoek is in volle gang.

  Brand internaat hotelschool
 • 13 feb 2017

  Op zaterdag 11 februari is ereschepen Raymond Van Duüren op 80-jarige leeftijd thuis overleden. Raymond Van Duüren gaat de Koksijdse geschiedenis in als prominent liberaal politicus met vooral veel aandacht voor een actieve cultuurbeleving in eigen gemeente en aan de Westkust. Zo was hij ruim 35 jaar de drijvende kracht achter de populaire manifestatie Kunst in Baaldje met tentoonstellingen in de Keunekapel en in de Kerkepannezaal in Sint-Idesbald.

  Wijlen Raymond Van Duüren in het decor van zijn geliefde Keunekapel.
 • 13 feb 2017

  Op 14 februari vieren we Valentijn. Het uitgelezen moment om te tonen hoeveel we om elkaar geven. En hoe kan je die liefde nu nog meer duidelijk maken door de mensen die je lief hebt te beschermen. De rookmelder bewijst hoe dierbaar je naasten zijn.

  Campagne rookmelder Valentijn
 • 9 feb 2017

  Vanaf woensdag 22 februari starten dringende herstellingswerken op de N8 Hoogstadestraat in Alveringem. De N8 wordt plaatselijk volledig afgesloten. Het einde van de werken is voorzien tegen 17 maart.

 • 6 feb 2017

  Tussen de Prinses Charlottestraat en de Kinderlaan worden snoeiwerken uitgevoerd in de Polderstraat.

 • 2 feb 2017

  Via de website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken kan je bepaalde attesten uit het Rijksregister van thuis uit opvragen, downloaden en afdrukken.

 • 2 feb 2017

  Vanaf donderdag 2 februari (12u) moet alle pluimvee, ook de loopvogels, en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden. Dit om alle contact met wilde vogels te vermijden.

  Ophokplicht
 • 1 feb 2017

  Het startschot voor Levensloop Koksijde-Oostduinkerke werd gegeven op vrijdag 3 februari. Symbolisch op 'WereldKankerDag. Ook bij de 4de editie van Levensloop Koksijde-Oostduinkerke blijven we 24u lang onverzettelijk strijden tegen kanker.

  Logo Levensloop Koksijde-Oostduinkerke
 • 26 jan 2017

  Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer 40 kinderen, waarvan 20 die voor de eerste maal komen. Van deze laatsten zijn er 8 kinderen uit het zuidoosten van Wit-Rusland (ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl), 6 kinderen uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina en 6 kinderen uit Slovakije.

  Logo Eurochildren
 • 17 jan 2017

  Eandis plaatst nieuwe openbare verlichting in de Strandlaan.

 • 13 jan 2017

  Een glas wijn na het eten, een pint na het sporten. Voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar zou je daar één maand zonder kunnen? Daar daagt Tournée Minérale jou voor uit. Zoveel mogelijk mensen die in de maand februari geen alcohol drinken. En ook Koksijde steunt dit initiatief.

  Tournée Minérale

Pagina's