U bent hier

Kunstencentrum Ten Bogaerde

Good Boy Bad Boy

Vanaf zaterdag 24 juni vindt de nieuwe hedendaagse kunsttentoonstelling plaats - in samenwerking met het Frac Nord-Pas de Calais: Good Boy Bad Boy.

Meer achtergrondinformatie lees je op de pagina van de tentoonstelling, praktische informatie (ticketprijzen en openingsuren) vind je onderaan deze pagina! 

Randprogramma

Voor het hele gezin

  • familieworkshop Button Art: zaterdag 8/07, 22/07, 5/08 en 19/08  (telkens om 14 uur)
  • Doeboekje voor kunstkijkers: Ga op ontdekkingstocht en word een kunstkijker! Dit familieparcours voor het hele gezin maakt jong en oud wegwijs in de tentoonstelling Good Boy Bad Boy. Het doeboekje is inbegrepen in het toegangsticket. Lees meer op de familiepagina van het Kunstencentrum!

George Grardzaal

Het nieuwe Kunstencentrum heeft als vaste collectie een unieke tentoonstelling van George Grard. Grard wordt beschouwd als één van de beste Belgische beeldhouwers ooit. Verspreid over de site van Ten Bogaerde staan enkele bronzen beelden van zijn hand. Op de eerste verdieping van het Kunstencentrum, de George Grardzaal, zien we originele gipsen beelden en tekeningen. Meer informatie over de Stichting George Grard lees je op de website van de stichting

Praktisch

Buiten de openingsuren is het Kunstencentrum is het mogelijk om het Kunstencentrum op aanvraag te bezoeken, met een gids (60 euro, max. 25 personen per gids). 

Openingsuren

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling Good Boy Bad Boy (24 juni - 24 september 2017) gelden de volgende openingsuren:  dinsdag tot vrijdag: 11-18 uur - zaterdag en zondag: 10-18 uur 

Tickets

  • 5 euro: toegangsticket
  • 3 euro: personen met een beperking, 65+’ers, 13- t.e.m. 18-jarigen, studenten, reductiekaartenvanaf 10 personen (3 euro p.p.), op vertoon toegangsticket Frac Nord-Pas de Calais of NAVIGO expo Onze Vissers.
  • Gratis: inwoners Koksijde, tweederesidenten (op vertoon K-pas), t.e.m. 12 jaar, begeleider persoon met beperking, leerkrachten (op vertoon lerarenkaart), ICOM/VMV/FTG/Toerisme Vlaanderen, op vertoon combiticket Musea Koksijde / Museumpas Koksijde, op Open Museumdag (eerste zaterdag v/d maand). 

Najaar 2017: Vloed

Zaterdag 28 oktober - zondag 7 januari 2018 (onder voorbehoud)

De ruimte van de prachtig gerestaureerde schuur wordt dit najaar overspoeld door hedendaagse beeldende kunst: zeezichten, vissersboten, ankers en tatoeages, zeemeerminnen, schelpen, zonnen en strand. 

acrylic on plastic, framed on aluminium & wood, 200x800 cm
Kunstenaars zijn al eeuwen gefascineerd door de oneindigheid van de zee. Net als bij de vissers is de zee hun werkterrein. Curator Els Wuyts speelt met deze tentoonstelling in op 'Onze Vissers - Het DNA van het zilte leven', de expo die deze zomer loopt in het NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke.  


Kunstenaars (onder voorbehoud): Marcel Berlanger, Marie Cloquet, Stijn Cole, Tamara Dees, Koen De Gezelle, Mandy den Elzen, Koen van den Broek, Karen Vermeren.

Van abdijhoeve tot Kunstencentrum –
in de schaduw van de O.L.V. Ten Duinenabdij

De geschiedenis van de abdijhoeve Ten Bogaerde keert terug tot ca. 1240. Ruim zeshonderd boeiende jaren later, in 1952, wordt de abdijhoeve beschermd als monument. Voor de schuur is dit beperkt tot de kopgevels, om het landbouwgebruik niet te hinderen. Niet veel later verwerft de gemeente Koksijde het complex en na vele jaren van duurzaam behoud en beheer, mondde dit uiteindelijk uit in de opening van het Kunstencentrum Ten Bogaerde.

Adres:

Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan 10, 8670 Koksijde

rolstoel_318-41848.jpg

Het Kunstencentrum is rolstoeltoegankelijk.